Tervehdys  !  -   

Tässä sinulle kutsua mukaan toimintaan ja tietoa mm. isoskoulutuksesta. 

Hei Tässä sivussa on tietoa Mynämäen seurakunnan nuorten toiminnasta syksyllä 2024 ja ennen kaikkea isoskoulutuksesta ja isosjatkotoiminnasta. Laita päivämäärät heti muistiin, kalenteriin, kännykkään tms. ja tule mukaan!
 
Haluatko ensi kesän ripareille isoseksi? 
 -  Tule  isoskurssille !  
Uusi isoskurssi alkaa tiistaina  3.9 klo 14.30 alkaen seukkarilla. Ilmoittautuminen tapahtuu ilmestymällä itse henk.koht. paikanpäälle. Kurssi kokoontuu suurin piirtein joka toinen tiistai, heti koulun jälkeen, lisäksi kolme viikonloppuretkeä ja muita projekteja ja tapahtumia. Tule kuulemaan ja kysymään lisää!  Aloitusinfo kestää reilut puoli tuntia. Voit ilmoittautua myös täyttämällä lomakkeen:  https://bit.ly/2ct5sKj . Lisää tietoa kurssista löytyy alta. Jos haluat mukaan ja et pääse tähän ilmoon, ota yhteyttä Monikaan tai Peteen.

Mikä isoskoulutus?
Isoskoulutus eli ryhmänohjaajakoulutus on tarkoitettu kaikille rippikoulun käyneille ja konfirmoiduille nuorille. Isoskoulutuksessa opit tietoja ja taitoja, joista on hyötyä muuallakin kuin rippileirillä.

Isoskoulutus on tarkoitettu rippikoulun käyneille nuorille ja se kestää yhden lukuvuoden. Koulutuksessa opitaan monenlaisia taitoja tulevia isostehtäviä sekä omaa elämää varten. Siinä sivussa tutustutaan lisää riparikavereihin ja muuhun isosporukkaan sekä pidetään hauskaa.


Koulutus koostuu yhteisistä kokoontumisista Mynämäen srk-talon nuorisotiloissa ja leireistä ja muista kokoontumisista mm. Kumiruonan leirikeskuksessa. Kokoontumisia on noin kaksi kertaa kuukaudessa ja leirit ovat viikonlopun mittaisia. Isoskoulutus on ilmainen leirit mukaan luettuina. Joitakin pieniä maksuja voi olla joistain erikoistapahtumista.  


Isoskoulutuksesta saat pätevyyden toimia isosena ripareilla ja varhaisnuorten leireillä sekä lukuisissa muissa isostehtävissä. Saat koulutuksen päätteeksi todistuksen, josta on hyötyä esimerkiksi toisen asteen koulutuksessa sekä työnhaussa.

Kerhonohjaajaksi!


Kerhonohjaajaksi!
Haluatko vetää kouluikäisten kerhoja?
Kerhonohjaajia haettiin jo aiemmin, mutta jos olet vielä kiinnostunut, niin ota yhteyttä  Monikaan ja kertoa kiinnostuksesi. Vielä mahtuu mukaan vetämään kerhoja. Kysy lisätietoja meiltä!

Nuorten Peli- ja saunaillat Kumiruonassa


Tämän vuoden riparilaisten, isosten ja nuorten saunailta on torstaina 29.8 alkaen klo 16.30. Ohjelmassa lähinnä sauna, uinti, makkaranpaisto ja pihapelit. Ilta päättyy klo 20.00. Suosikaa kimppakyytejä tai tulkaa mopolla/fillarilla tms. 
 Tervetuloa mukaan; Talvi, Kesä1, Kesä2 ja Päivä ja muualla käyneet sekä isoset! Saunailtaan pitää ilmoittautua ->   https://www.mynamaenseurakunta.fi/info-ja-asiointi/ilmoittautumiset 

Nuorten melontaretki  31.8.-1.9. 

Lähde mukaan nuorten melontaretkelle. Retki tehdään suojaiselle järvelle. Tämä on lyhyt yhden yön retki, jossa ehditään kivasti tutustua melontaan ja järven luontoon ja retkeilyyn.

Reissulla yövytään teltoissa, retkiruokaa valmistamme yhdessä retkikeittimillä tai nuotiolla. Osallistumismaksu on 15 euroa, joka sisältää retkiruuat, kanootit varusteineen ja teltat. Tarvitset vain säänmukaiset asusteet, ruokailuvälineet, makuupussin ja alustan. Lähtö la klo 11 ja paluu klo 13 mennessä. Mukaan mahtuu 9 ensimmäistä.

Toimi nopeasti, ettet missaa huippureissua.  Ilmoittautuminen srk:n nettisivuilla

https://www.mynamaenseurakunta.fi/info-ja-asiointi/ilmoittautumiset 

Nuorten mediaryhmä

Aloittaa syksyllä seukkarilla.  Ilmoittaudu mukaan oppimaan ja opettelemaan.

Nuorten mediaryhmä/projekti  
- Videot, striimaus, editointi, valokuvaus, some, lehdentoimitus
- Koulutusta, käytännön hommia, itsetekemistä 
- Ei  sitovaa – vapaa mukanaolo
- Omaa kalustoa ei tarvita 

Isoskoulutusretket      


5.10 aloitusretki (päivä) ja 29.12- 1.12 koulutusretki (2 yötä)
Laita nämä heti kalenteriin, jos/kun tulet isoskurssille. Molemmat kuuluvat isoskoulutukseen. Nuisku-kurssin  retki on samaan aikaan isoskurssin joulukuun retken kanssa.


Maata Näkyvissä - festarit Turussa 23.11. 


Lähde mukaan kokemaan pohjoismaiden suurin kristillisen nuorisotapahtuma. Sinun lisäksi siellä on 11000 muutakin nuorta. Mynämäestä bussikyyti lauantaipäiväksi! Seuraa ilmoittelua mm. seukkarilla ja netissä ja ilmoittaudu ajoissa, vip ma 17.10 mennessä, sillä festarit ovat viime vuosina olleet loppuun myyty! Lauantai päivän hinta 25€ oman seurakunnan nuorilta. Myös koko viikonlopun paketteja kannattaa kysellä.

OLOILLAT   Syyskaudella seukkarilla – tervetuloa!

  
 …pelailemaan, hengailemaan, juttelemaan, katsomaan leffoja jne.! 

Oloillat  omissa nuorisotyön  tiloissa srk-talon lukion puoleisessa päädyssä (käynti pihan puolelta, ovessa lappu ”nuorisotilat – nuorisotyö”)

Oloillat (klo  17–20) ovat seuraavina tiistai-iltoina 17.9 lähtien seukkarilla 17.9  1.10; 12.11;  3.12

Ripariloillat (ns. aloitusillat ryhmittäin) klo  17–18.30 ovat seuraavina päivinä  ke 9.10 , ti 22.10 to 24.10 ja ke 6.11

Isoskoulutusretket   

5.10  aloitusretki (päivä) ja 29.12.-1.12  koulutusretki (2 yötä). Kuuluvat  isoskoulutukseen. Nuisku-kurssin  retki on samaan aikaan isoskurssin marras-joulukuun retken kanssa. Molemmilla retkillä tarvitaan myös wanhoja isosia avustajaksi.

Yö kirkossa

Mynämäen seurakunta järjestää 7-8 luokkalaisille ja alakouluikäisille Yö kirkossa –tapahtumia Mynämäen kirkossa. Tapahtumassa pääsee kokemaan millaista on yöpyä kirkossa erilaisten tekemisten ja kokemusten parissa. Tapahtumaa järjestetään syksyllä monissa seurakunnissa ympäri maata. Isosia tarvitaan mukaan tämänkin tapahtuman järjestämiseen.

Nuisku-kurssi 


Ilmoittautuminen ti 5.9  klo 17.00   Nuisku-kurssi on Vanhojen isosten  jatkokoulutusta, eli tämä on edellytyksenä, jos haluat ensi ja seuraavien kesien ripareille töihin. Nuiskukurssi koostuu illoista, jotka sovitaan tässä ekassa infokokoontumisessa, ole siis paikalla vaikuttamassa. Nuiskukurssin retket 5.-7.11 ja 26.- 28.11!  Tiedustelut Monikalta.

Wanhat isoset      (nuiskut, wanhat, kerho-ohjaajat ym.)

(wanhoille isosille ja Nuiskun käyneille ja nuiskukurssilaiset):  Tule mukaan ja ole aktiivinen, niin tie ensi vuoden ripareille aukeaa. Tule mukaan myös jos haluat olla mukana kaikessa muussakin mukavassa toiminnassa, kuten nuorten retkillä ja omissa itse suunnitelluissa jutuissa.  Eli ”tosi vanhat” ja viimekesän isoset tervetuloa mukaan. 
HUOM! Voit osallistua juttuihin ja tapahtumiin silloin kuin sinulle sopii ja olla mukana niin paljon kuin ehdit/pystyt – ei siis ole kovinkaan sitovaa toimintaa. Laita Petelle kuitenkin viesti (mikäli et vielä ole Wanhojen wa-ryhmässä), jossa kerrot, että olet mukana Wanhoissa , muista laittaa nimesi  niin lisään sinut  jäseneksi WhatsApp-ryhmään. Vain ilmoittautuneet saavat tietoa info/mainosviesteillä tms. Varmista, että saat tietoa ja olet mukana!

Nuorten vaikuttajaryhmä

  
ryhmä päättämään nuorten toiminnasta seurakunnassa
Vaikuttamaan muihin päätöksiin 
5-10 henkeä
palkkio jossakin muodossa
 4-6 kokousta/vuosi
 Toimikausi 1 + (
Edustus : nuoret, isoset, wanhat, kerhonohjaajat, partio, rippikoululaiset

MUU toiminta

Jos et ole kiinnostunut tulemaan isoseksi tai kerhonohjaajaksi, voit silti osallistua Nuorten toimintaan.  Tarjolla on mm. peli-iltoja, retkiä ja muuta toimintaa. 

Tätä toimintaa suunnittelee mm. pieni nuorten porukka yhdessä nuorisotyönohjaajien kanssa. Suunnitelmissa on tapahtumia, reissuja, leffailtoja, peli-iltoja, urheilua ym. ohjelmaa ja toimintaa. Kerro myös omia toiveita!

Tulemme näistä suunnitelmista kertomaan ja mainostamaan eri paikoissa mm. whatsapp, instagram, fb ja www.   JA AINA saa tulla pelailemaan biljardia tai lautapelejä, latailemaan kännykkää ym. hengailemaan seukkarille oloiltoihin, tai kun siellä meistä joku on. Esim. päivällä hyppytunneilla. Soita ovikelloa!

Ilmoittautuminen tilaisuuksiin 

näpyttele seuraava osoite selaimeen  tai mene ja etsi srk:n  nettisivulta ’info ja asiointi’ -> ’ilmoittautumiset’ 

tai suoraan
https://www.mynamaenseurakunta.fi/info-ja-asiointi/ilmoittautumiset 

Täältä löytyy isompien tapahtumien ja retkien ilmoittautumislinkit. Täytä ja lähetä! Toimii myös kännykällä. Joihinkin tilaisuuksiin ilmoittaudutaan suoraan nuorisotyönohjaajille esim. whatsappilla.  

Muistathan aina ilmoittautua ajoissa tapahtumiin. Jos ei muuta mainita, tapahtuma on Mynämäen seurakuntatalossa  (eli seukkarilla). 
Vip -merkintä tarkoittaa viimeistä ilmoittautumispäivää ja ilmoittautumiset ovat siis sitovia. Perumatta poisjäänti tuo laskun kotiin! Seuraa ilmoittelua myös seukkarin ikkunassa ja sekä erityisesti: 


Instagram : mynis_nuoret
Facebook : Mynämäen srk:n nuorisotyö  
whatsapp  (ryhmittäin ja kursseittain)
www.mynamaenseurakunta.fi  (nuoret)

 

Uudet isoskurssilaiset, wanhat, kerhonohjaajat ja muut! 

Tilaa huppari Mynämäen srk:n nuorisotyön logolla!  

HUOM! Tilaa 20.10 mennessä!

Vetoketjuhuppari
• Monikäyttöinen malli, joka sopii niin vapaa-aikaan kuin urheiluun
• Kaksinkertainen huppu, jossa kankaanvärinen kiristinnyöri, Isot etutaskut, Ribbineulos hihansuissa ja helmassa, sisältää lycraa
• Kaksoistikkaukset kaikissa saumoissa
Materiaali: 70% puuvillaa, 30% polyesteriä
Paino: 280g/m².
Merkki: Fruit of the Loom
Koot: S-XXL. Myös lasten koot
- painatus valkoisella värillä selkään : logo
- Hinta 34€

Huppari
Kaksinkertainen huppu, jossa kankaanvärinen kiristinnyöri, Iso etutasku, Ribbineulos hihansuissa ja helmassa, sisältää lycraa,  Kaksoistikkaukset kaikissa saumoissa, Belcoro® kudonnan ansiosta materiaali on pehmeää
Materiaali: 80% Belcoro® -kudottua puuvillaa, 20% polyesteriä
Paino: valkoinen 260g/m², värilliset 280g/m².
Merkki: Fruit of the Loom
Koot: S-XXL. Myös lasten koot.
- painatus valkoisella värillä selkään : logo
- Hinta 29€

Tilaus tapahtuu täyttämällä tilauslappu ja maksamalla hupparin hinta Petelle etukäteen. Tule katsomaan värivaihtoehdot  ja hae tilauslappu seukkarilta! 
tiedustelut Pete Hömppi 044 5948718 petri.homppi@evl.fi