Vammaistyö

Kirkon vammaistyön perusta on kristillinen ihmiskäsitys: jokainen Jumalan luoma ihminen on ainutkertainen ja arvokas. Seurakunnan vammaistyön tehtävänä on etsiä keinoja, joiden avulla mahdollistetaan kristillinen kasvatus ja seurakuntayhteys.  

Järjestämme vammaisille omia kirkkopyhiä, hartaushetkiä päivätoimintakeskuksissa sekä retkiä ja virkistyspäiviä.  

Vammaistyöstä vastaa diakoniatyöntekijä Sanna Jalonen

 

Kehitysvammaisten KIVA-kerho on kehitysvammaisille suunnattu kerho. Kerhon ohjaajana toimii Sanna. Kerhossa on mukana myös vapaaehtoisia ohjaajia. Kerholaiset ovat saaneet toivoa itselleen mieleistä ohjelmaa, jota pyrimme toteuttamaan. Kerhoon voi lähteä mukaan koko kerhokauden ajan. Toivomme että ilmoittautuisit mukaan ennen ensimmäistä osallistumista. 

Kiva-kerho kokoontuu tammi-toukokuussa sekä elo-joulukuussa aina maanantaisin parillisilla viikoilla. Kokoontumispaikka on Mynämäen seurakuntakoti klo 17–18.30. 

 

Erityisrippikoulut Varsinais-Suomessa 2024

Varsinais-Suomessa järjestetään vuosittain erityisryhmien leiri- ja päivärippikouluvaihtoehtoja. Myös leiririppikouluihin sisältyy muutamia kokoontumisia ja seurakunnan toimintaan osallistumista ennen leirijaksoa. 

Kesäleirin sisältävä rippikoulu maakunnan muiden kuntien nuorille

Leirijakso on Rantalan leirikeskuksessa Paimiossa 25.-29.6.2024. Konfirmaatio on Paimion Pyhän Mikaelin kirkossa la 29.6. klo 13. 

Päivärippikoulu

Turun suunnalla alkaa kesällä -24 päivärippikoulu. Rippikouluun sisältyy leiripäivät Sinapin leirikeskuksessa 18.6., 19.6. ja 20.6. sekä iltakokoontumisia syksyllä. Konfirmaatio alustavasti alkuvuonna -25. Vastaavia ryhmiä voidaan tarpeen mukaan suunnitella myös muualle Varsinais-Suomeen.

Ilmoittautuminen rippikouluihin

Ilmoittautuminen tapahtuu yhteydenotolla kehitysvammaistyön pastoriin Pertti Arolaan, puh. 050 570 2656 tai pertti.arola-at-evl.fi.

Kuvassa nainen ja lapsi. Teksti Veden kalvossa näet kasvosi, lähimmäisessä näet sydämesi. Sananlaskut 27:19