Ohjaajapäivä 3.2.2024 Salo,  Salon seurakuntakeskus

Ol rohkeest keskel – Ohjaajapäivät isosille ja kerhonohjaajille järjestetään Salossa 3.2.2024 osoitteessa Kirkkokatu 6, 24100 Salo. Mynämäen srk:n nuorisotyö järjestää tapahtumaan kuljetuksen.

Ohjaajapäivät ovat hiippakunnissa järjestettäviä koulutuksellisia tapahtumia, joissa nuoret pääsevät kehittämään ohjaamistaitojaan, tutustumaan uusiin ideoihin sekä kohtaamaan nuoria muualta hiippakunnan alueelta.

Ohjelma:


10.30 ilmoittautuminen Salossa
11.00 Aloitustapahtuma
11.45 Lounas
12.45 Kanavat I
13.45 Kahvi
14.15 Kanavat II
15.15 Ohjaajataitokisa
16.00 Päätösmessu
17.00 Kotiin

Kanavat

1. Nukettaako?

Kanavassa saat luoda oman pienen nuken, jonka avulla selviät haastavistakin tilanteista ja joka voi kertoa vaikeistakin asioista. Kanssasi kanavassa on nukketeatteritaitaja Tarja Linden. 

2. Kerhosimulaattori!!!

Kanavassa pääset testaamaan todelliset taitosi alakouluikäisten ryhmänvetäjänä. Kerhosimulaattorissa sinut heitetään ohjaamaan alakouluikäisten lasten ryhmää ja saat toiminnastasi kannustavaa palautetta lapsilta. Ota haaste vastaan!

3. Kokkaa sopivaa, nam!

Kanavassa paistuu ja maistuu! Pieni kokkaustuokio, jossa taitosi masterchefinä karttuvat ja osaamisesi ryhmänohjaajana vahvistuu. Kotikokkina kanssa häärää kerhonohjaaja Laura Henttinen.

4. BlingBling!
Kanavassa pääset käyttämään luovuuttasi ja sorminäppäryyttä parin loistavan askarteluvinkin avulla. Näpräämisen taitoa sinulle tarjoilee lastenohjaaja Jaana Ahlroos.

 5. Pelaamalla perille

Kanavassa osallistut live-peliin, jota voit itse käyttää ohjaajana ryhmien kanssa. Saat myös muutaman hyvän vinkin, miten pelillistää toimintaa mielekkäällä tavalla. Peliä pyörittää nuorisotyönohjaaja Jenni Haltia.

6. Rytmien riemua 

Kanavassa löydät ilon tehdä musiikkia yhdessä. Kanavassa ei tarvita soitto- tai laulutaitoa, vaan kaikki pääsevät oppimaan ryhmätoiminnallista musisointia ihan omina itsenään musiikkikasvattaja Minttu Mäkisen liidaamana.

7. Kaikki puree ankkaa!
Kanava ei jätä ketään kylmäksi, vaan hiki ja luovuus virtaavat valtoimenaan. Saat rohkaisua ja vinkkejä esiintymiseen teatteri-ilmaisunohjaaja Rami Laaksosen hellässä huomassa.

8. Latauspiste

Kanavassa pääset täyttämään akkusi. Voit olla ja hiljentyä tai jutella ja avautua. Tässä kanavassa saat olla juuri sinä sellaisena kuin olet. Kanavassa ykköslaturina toimii kotoilun konkari nuorisotyönohjaaja Sanna Kotiranta.

9. Ohjaajien Speed date

Kanavassa pääset tutustumaan uusiin ihmisiin nopean ja konkreettisen keinon avulla. Speed date on toimiva menetelmä vaikkapa rippikoulu- tai kerhoporukan ryhmäyttämisessä. Speed daten salaiseen maailmaan ohjaamassa karaoke-emäntä Simone Koivisto.

10. Mielen hyvinvointi

Kanavassa pääset keskustelemaan mielen hyvinvointia askarruttavista kysymyksistä ammattilaisen johdolla. Saat matkaasi myös käytännöllisiä välineitä oman mielesi hyvinvoinnin huoltamiseen.