Alfa-kurssi Mynämäen seurakunnassa syksyllä 2021

Tänä syksynä alkoi Mynämäen seurakunnassa Alfa kurssi. Alfa kurssi on kuin löytöretki, joka tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden tutustua kristinuskoon. Kolmen ensimmäisen tutustumiskerran jälkeen kurssille ilmoittautui 43 henkilöä. Tällä joukolla jatkamme nyt koko syksyn Mynämäen seurakuntakodilla. Alfan päätösjuhlaa vietetään tiistaina 23.11. Tämä juhla on kaikille avoin.

Jos et nyt ehtinyt kurssille mukaan niin olet tervetullut taas kun uusia kursseja järjestetään.

Kurssin järjestää Mynämäen seurakunta. Lisätietoja antaa kappalainen Saara Markkula (saara.markkula@evl.fi tai p. 044-0305003).

Mikä on Alfa-kurssi?
Etsitkö vastauksia elämän peruskysymyksiin? Alfa-kurssi on kuin löytöretki, joka tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden tutustua kristinuskoon. Tule kuuntelemaan, oppimaan uutta, keskustelemaan ja oivaltamaan. Alfassa on lupa kysellä, kyseenalaistaa ja etsiä myös ilman löytämisen tai yksimielisyyden pakkoa.

Mistä Alfa koostuu?
Se on sarja mielenkiintoisia luentoja, jotka käsittelevät kristinuskon perusteita.

Alfan rakenne on yksinkertainen:
Ateria - kokoontuminen alkaa ruokailulla. Syömisen lisäksi on aikaa tutustumiseen ja kuulumisten vaihtoon.
Musiikki - aterian jälkeen kuullaan ajankohtaiset infot ja nautitaan musiikista. Osallistumistyyli on vapaa.
Alustus - joka kerralla on teema, josta kuullaan rento, mutta asiantunteva alustus keskustelun pohjaksi.
Ryhmäkeskustelu - kurssin parasta antia ovat antoisat keskustelut pienryhmässä. Ryhmän vetäjä varmistaa, että kaikkien mielipiteille on tilaa. Pelkkä kuuntelukin on sallittua.

Kenelle Alfa on?
Alfa on tarkoitettu jokaiselle nuoresta vanhaan, epäilijästä uskonkonkariin, kirkkoon kuulumattomasta seurakunta-aktiiviin eli juuri Sinulle! Tällä kurssilla tutustut seurakuntaan, kristinuskoon ja uusiin ihmisiin.

Alfa-faktaa
Alfa-kurssi on syntynyt Englannin anglikaanisen kirkon piirissä 1980-luvulla. Tälläkin hetkellä Alfa pyörii kaikissa kirkkokunnissa, 165 maassa järjestetään kymmeniä tuhansia alfakursseja.

Lisätietoja Alfasta löytyy esim. Alfa-kurssin suomalaisilta sivuilta tästä linkistä.

Kuvassa Alfa-kurssin logo, jossa iso punainen kysymysmerkki.