Alfa-kurssi Mynämäen seurakunnassa syksyllä 2021

Alfa-kurssi alkaa 14.9.2021 klo 17.30 Mynämäen seurakuntakodissa (osoite: Keskuskatu 17, 23100 Mynämäki). Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse mynamaen.seurakunta@evl.fi tai soittamalla kirkkoherranviraston numeroon 02-4308476. Ilmoita nimesi, osoite, puhelinnumero ja mahdolliset allergiatiedot tarjoiluja varten. Ilmoittautuminen kurssille päättyy ti 7.9.2021. Kurssi on maksuton sisältäen ruokailut ja kurssimateriaalit.

Kurssin järjestää Mynämäen seurakunta. Lisätietoja antaa kappalainen Saara Markkula (saara.markkula@evl.fi tai p. 044-0305003).

Mikä on Alfa-kurssi?
Etsitkö vastauksia elämän peruskysymyksiin? Alfa-kurssi on kuin löytöretki, joka tarjoaa uudenlaisen mahdollisuuden tutustua kristinuskoon. Tule kuuntelemaan, oppimaan uutta, keskustelemaan ja oivaltamaan. Alfassa on lupa kysellä, kyseenalaistaa ja etsiä myös ilman löytämisen tai yksimielisyyden pakkoa.

Mistä Alfa koostuu?
Se on sarja mielenkiintoisia luentoja, jotka käsittelevät kristinuskon perusteita.

Alfan rakenne on yksinkertainen:
Ateria - kokoontuminen alkaa ruokailulla. Syömisen lisäksi on aikaa tutustumiseen ja kuulumisten vaihtoon.
Musiikki - aterian jälkeen kuullaan ajankohtaiset infot ja nautitaan musiikista. Osallistumistyyli on vapaa.
Alustus - joka kerralla on teema, josta kuullaan rento, mutta asiantunteva alustus keskustelun pohjaksi.
Ryhmäkeskustelu - kurssin parasta antia ovat antoisat keskustelut pienryhmässä. Ryhmän vetäjä varmistaa, että kaikkien mielipiteille on tilaa. Pelkkä kuuntelukin on sallittua.

Kenelle Alfa on?
Alfa on tarkoitettu jokaiselle nuoresta vanhaan, epäilijästä uskonkonkariin, kirkkoon kuulumattomasta seurakunta-aktiiviin eli juuri Sinulle! Tällä kurssilla tutustut seurakuntaan, kristinuskoon ja uusiin ihmisiin.

Alfa-faktaa
Alfa-kurssi on syntynyt Englannin anglikaanisen kirkon piirissä 1980-luvulla. Tälläkin hetkellä Alfa pyörii kaikissa kirkkokunnissa, 165 maassa järjestetään kymmeniä tuhansia alfakursseja.

Lisätietoja Alfasta löytyy esim. Alfa-kurssin suomalaisilta sivuilta tästä linkistä.

Alfa-kurssin ohjelma

Iltojen aikana on lapsille omaa ohjelmaa.

Paikka Mynämäen seurakuntakoti, ellei muuta mainintaa.

Ti 14.9 klo 17.30-20, Kuka Jeesus on.

Ti 21.9 klo 17.30-20, Miksi Jeesus kuoli?

Ti 28.9 klo 17.30-20, Miksi ja miten lukisin Raamattua?

Ti 5.10 klo 17.30-20, Miksi ja miten rukoilen?

Ti 12.10 klo 17.30-20, Miten Jumala johdattaa meitä ja miten Hän puhuu meille?

La 16.10 klo 10, Leirikeskus Kumiruonassa. Mahdollisuus yöpymiseen. Kuka Pyhä Henki on? Mitä Pyhä Henki tekee? Miten voin täyttyä Pyhällä Hengellä?

Su 17.10 klo 10, Leirikeskus Kumiruonassa. Miten voin vastustaa pahaa? Vieläkö Jumala parantaa?

Ti 26.10 klo 17.30-20, Miten voin olla varma uskostani?

Ti 2.11 klo 17.30-20, Miksi ja miten kertoisimme toisille?

Ti 9.11 klo 17.30-20, Mikä on seurakunta?

Ti 16.11 Miten käyttäisin (loppu)elämäni hyvin?

Ti 23.11 Päätösjuhla.

Kuvassa Alfa-kurssin logo, jossa iso punainen kysymysmerkki.