Aineellinen ja taloudellinen apu

Jos sinulla on rahavaikeuksia, seurakuntasi diakoniatyöntekijältä saat apua taloudellisen tilanteesi ja velkaongelmien kartoittamiseen yhdessä keskustellen. Hän voi myös ohjata muun avun, kuten velkaneuvonnan, piiriin.

Ruokakassiin oikeuttava lähete on mahdollista hakea diakoniatoimistosta, mikäli taloudellinen tilanne on erityisen vaikea eikä toimeentulotuki riitä. Lähete ja ruokakassi on haettava aina henkilökohtaisesti.

Tukemme on tarkoitettu etenkin niille, joiden hätä on suurin ja jotka eivät ole saaneet apua mistään muualta.

Näin haet taloudellista apua:

• Aluksi tarkistetaan aina mahdollisuus yhteiskunnan apuun. Usein toimitaankin yhteistyössä sosiaalitoimen kanssa.
  • Vastaanotolle tullessasi varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.
  • Varaa mukaan tulo- ja menotiedot, mahdolliset velkatiedot sekä mahdollinen viimeisin toimeentulotukipäätös.
  • Avustusta ei makseta hakijan tilille eikä anneta käteisenä eikä lainaksi, vaan sen voi saada osto-osoituksena tai muunlaisena taloudellisena tukena.

Taloudellinen avustaminen on luonteeltaan pääsääntöisesti tilapäistä kriisiapua, vaikka seurakunnan muu tukeminen, henkinen ja hengellinen apu voivat olla pitkäkestoista.

Tule rohkeasti juttelemaan diakoniatoimiston päivystysvastaanotolle, niin selvitellään asioita yhdessä! Katso yhteystiedot.

Haluatko lahjoittaa tuotteita?

Jos sinulla on mahdollisuus auttaa vaikeassa elämäntilanteessa olevia lähimmäisiämme, ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin.