Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla, johon voit tulla kuuntelemaan, rukoilemaan ja laulamaan yhdessä. Jumalanpalvelussa voit  olla mukana myös toimittamassa sitä.

Voit tulla mukaan  suunnittelemaan jumalanpalvelusta. Jos olet musikaalinen, voit rakentaa yhteistä juhlaa laulun tai soiton avulla. Voit lukea tekstejä, rukouksia, olla ovella toivottamassa tervetulleeksi tai jakamassa virsikirjoja. Voit kerätä kolehtia tai vaikka järjestää kirkkokahvit. Erilaisissa palvelutehtävissä voit ottaa yhteyttä pappeihin ja kanttoreihin.

Kirkoissa on esirukouslaatikot, joihin voit laittaa esirukousyyntöjä.

Mynämäen seurakunnassa  jumalanpalveluksia pidetään kolmessa kirkossa. Karjalan kirkossa jumalanpalvelus on kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 10.

Mietoisten kirkossa on jumalanpalvelus kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 10  ja Vakkamessu on kuukauden kolmantena sunnuntaina klo 18.

Vakkamessu on toisenlainen, vapaamuotoisempi messu, jossa musiikkina virsikirjan lisäksi käytetään myös muuta hengellistä musiikkia.

Mynämäen kirkossa jumalanpalvelus pidetään toisena, kolmantena ja neljäntenä sunnuntaina klo 10.

Juhlapyhinä, adventtina, jouluna, pääsiäisenä ja pyhäinpäivänä jumalanpalvelus on jokaisessa kirkossa.

HUOM!

Hallitus on 4.5.2020 päättänyt siirtymisestä koronaepidemian hillinnän seuraavaan vaiheeseen. Julkisissa kokoontumisissa sovelletaan 1.6.2020 alkaen 50 hengen kokoontumisrajoitusta.

Toukokuun loppuun asti on vielä 10 hengen kokoontumisrajoitus voimassa. Seurakunnan jumalanpalvelukset striimataan sen vuoksi suljettujen ovien takaa toukokuun loppuun asti.

1.6.2020 alkaen Mynämäen seurakunnan jumalanpalvelukset siirtyvät normaalitilaan, eli kirkot aukaistaan. 50 hengen sääntö on tällöin voimassa. Muistetaan pitää 1-2 metrin turvaväli toisiimme sekä huolehditaan käsien hygieniasta. Emme vieläkään kättele. Jätämme virsikirjat käytön jälkeen istumapaikoille sen sijaan, että palauuttaisimme ne hyllyyn, jotta vältymme muiden  kosketuksilta.

Mynämäen kirkko on kesänä jumalanpalvelusten lisäksi auki 1.6.-7.8.2020 ma-pe klo 10-16.

Kirkollisiin toimituksiin (kaste, avioliittoon vihkiminen, hautaan siunaaminen) voi 1.6.2020 alkaen osallistua enintään 50 henkeä.

Pappi alttarilla