Jumalanpalvelukset

Jumalanpalvelus on seurakunnan yhteinen juhla, johon voit tulla kuuntelemaan, rukoilemaan ja laulamaan yhdessä. Jumalanpalvelussa voit  olla mukana myös toimittamassa sitä.

Voit tulla mukaan  suunnittelemaan jumalanpalvelusta. Jos olet musikaalinen, voit rakentaa yhteistä juhlaa laulun tai soiton avulla. Voit lukea tekstejä, rukouksia, olla ovella toivottamassa tervetulleeksi tai jakamassa virsikirjoja. Voit kerätä kolehtia tai vaikka järjestää kirkkokahvit. Erilaisissa palvelutehtävissä voit ottaa yhteyttä pappeihin ja kanttoreihin.

Kirkoissa on esirukouslaatikot, joihin voit laittaa esirukousyyntöjä.

Mynämäen seurakunnassa  jumalanpalveluksia pidetään kolmessa kirkossa. Karjalan kirkossa jumalanpalvelus on kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 10.

Mietoisten kirkossa on jumalanpalvelus kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina klo 10  ja Vakkamessu on kuukauden kolmantena sunnuntaina klo 18.

Vakkamessu on toisenlainen, vapaamuotoisempi messu, jossa musiikkina virsikirjan lisäksi käytetään myös muuta hengellistä musiikkia.

Mynämäen kirkossa jumalanpalvelus pidetään toisena, kolmantena ja neljäntenä sunnuntaina klo 10.

Juhlapyhinä, adventtina, jouluna, pääsiäisenä ja pyhäinpäivänä jumalanpalvelus on jokaisessa kirkossa.

HUOM!

Koronatiedote (päivitetty 3.12.2020)

Turun arkkihiippakunnan alaiset seurakunnat keskeyttävät kokoavan toiminnan ajalla 3.12.-23.12. Jumalanpalvelukset järjestetään suljetuin ovin, mutta striimataan. Hautajaisia koskee 10 henkilön sääntö, mutta kirkkoherra voi pastoraalisen harkinnan perusteella antaa osallistumisluvan maksimimäärän ylittämiseen lähiomaisille. Kasteet suositellaan järjestettäväksi seurakunnan tiloissa. Kasteen osallistujamäärä on myös 10 henkilöä.

Kaikille osallistujille suositellaan vahvasti maskin käyttöä.

Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus toimitetaan suljetuin ovin, mutta se striimataan (suoratoistetaan), ja se on nähtävissä Mynämäen seurakunnan Facebook-sivulla. Linkki löytyy myös Mynämäen seurakunnan kotisivulta. Jumalanpalveluksen jälkeen on seppeleenlasku Mynämäen sankarihaudoilla n. klo 10.45, joka myös striimataan. Mietoisissa seppeleenlasku on klo 9.30 ja Karjalassa klo 9.00.

Antti Kallio

Kuvassa kirkkoherra Antti Kallio saarnastuolissa.