Pyhäinpäivän aattoillan kirkkokonsertti, Gabriel Fauré: Requiem Vihdin kamarikuoro, joht. Jorma Hannikainen

pe 3.11. klo 19.00
Vihdin kamarikuoro Savonlinnassa

Mynämäen kirkko

Gabriel Fauré: Requiem ja muuta pyhäinpäivän musiikkia esittävät
Vihdin kamarikuoro, joht. Jorma Hannikainen, sopraano Virva Puumala, baritoni Luke Scott ja urkuri Kaisa-Leena Hannikainen.
Tervetuloa hiljentymään kirkkokonserttiin!
Vapaa pääsy, käsiohjelma 20 €, järj. Mynämäen kirkkokuoro ry. ja Mynämäen seurakunta

Mynämäessä soi Faurén Requiem - Sielunmessu alkujaan rukousta edesmenneiden puolesta

Mynämäen Pyhän Laurin kirkossa kuullaan pyhäinpäivän aattoiltana, perjantaina 3.11. kello 19, Gabriel Faurén Requiem. Konsertissa esiintyvät Vihdin kamarikuoro Jorma Hannikaisen johdolla, solistit sopraano Virva Puumala ja baritoni Luke Scott sekä urkuri Kaisa-Leena Hannikainen.

Mynämäessä järjestettävä konsertti suuntaa ajatukset pyhäinpäivän viettoon, edesmenneiden läheisten muistelemiseen. Requiem eli sielunmessu on alkujaan katolisen kirkon jumalanpalvelus, jossa rukoillaan edesmenneiden puolesta. Useat säveltäjät ovat laatineet sielunmessun teksteihin sävellyksiä, jotka on tarkoitettu joko jumalanpalveluskäyttöön tai konserttimusiikiksi. Tunnetuin ja esitetyin on W. A. Mozartin (1756-1791) Requiem, joka vuodesta toiseen kokoaa yleisöä konsertteihin. Ranskalainen Gabriel Fauré (1845-1924) sävelsi sielunmessunsa vuosina 1887-1888 ja orkestroi sen myöhemmin kamariorkesterille vuonna 1893. Faurén Requiem on kestoltaan noin 35 minuuttia. Mynämäessä kuullaan teoksen urkusäestysversio. Requiem esitettiin aikanaan myös Gabriel Faurén omissa hautajaisissa vuonna 1924.

Konsertin alkupuoliskolla Vihdin kamarikuoro esittää pyhäinpäivän teemaan liittyvää muuta vokaalimusiikkia, muun muassa latvialaisen nykysäveltäjän ?riks Ešenvaldsin Lux aeterna ja O salutaris hostia -laulut, Jorma Hannikaisen Ihminen on kuin ruoho ja Kaikella on määrähetkensä, sekä Arvo Pärtin The Deer?s cry.

Vihtiläistynyt sopraano Virva Puumala on suurelle musiikkiyleisölle tuttu esimerkiksi Lappeenrannan laulukilpailun 2019 voittajana ja 2018 Helsinki Lied -kilpailun A-sarjan voittajana yhdessä duoparinsa, pianotaiteilija Juho Lepistön kanssa. Puumala on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi laulutaide pääaineenaan, opettajanaan muun muassa Soile Isokoski. Parhaillaan hän valmistautuu Donizettin Lemmenjuoma-oopperan Adinan rooliin Jyväskylän oopperassa.

Luke Scott on skotlantilainen baritoni, joka on hiljattain valmistunut oopperan maisteriksi Sibelius-Akatemiasta Hannu Niemelän johdolla. Aiemmin Scott on valmistunut kouluista Guildhall School of Music and Drama sekä Royal Northern College of Music. Jo tähänastisen uransa aikana Scott on nähty useilla esiintymislavoilla ympäri maailmaa, muun muassa Skotlannissa, Amerikassa, Englannissa, Ranskassa ja Suomessa. Kilpailumenestystä Scott on kerännyt finalistina Palais Garnier, Havets Röst ja Elizabeth Harwood Prize -kilpailuissa sekä semifinalistina Vinceròn maailmanlaulukilpailussa, Hjördis Schymberg Awardseissa ja Helsinki Lied -kilpailussa.

Konsertin johtaa musiikin tohtori, kirkkomuusikko ja diplomikuoronjohtaja Jorma Hannikainen. Vuosina 2007-2021 hän toimi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin aineryhmässä yliopistonlehtorina jääden eläkkeelle 1.8.2021. Jorma Hannikainen on myös tunnettu säveltäjänä ja tutkijana. Tutkijana hän on perehtynyt muun muassa keskiajan suomalaiseen kirkkomusiikkiin. Lokakuun puolivälissä Hannikainen johti Turun tuomiokirkossa järjestetyssä iltamessussa Kuninkaantien muusikot -kokoonpanoa.

Vihdin kamarikuoro on ensi vuonna 10 vuotta täyttävä noin 35 pääasiassa vihtiläisen laulajan taitava kokoonpano, joka on tullut tutuksi sekä suurten kirkkomusiikkiteosten tulkkina että pienimuotoisen a cappella -ohjelmiston parissa.

Tilaisuuden järjestävät Mynämäen seurakunta ja Mynämäen kirkkokuoro ry. Käsiohjelma 20 euroa.
  • Musiikki Musiikki
  • Aikuisille Aikuisille

Linkki avautuu uudessa välilehdessä