Keskiyön auringon maa-konsertti

Keskiyön auringon maa-konsertti Mietoisten kirkko

Lasse Heikkilä ja Saila Ruotsala. Ohjelma 10€

Lappihenkistä etnogospelia esittävä SAILA duo Mietoisissa

Taiteilijanimi Sailan takaa löytyy lappilainen laulajatar, joka työskentelee luokanopettajana Kittilässä. Siellä hänet tunnetaan myös Saila Ruotsalana. Heleä-ääninen Saila pääsi jo pikkutyttönä esiintymään radioon. Yläkoulussa hänelle avautui ovet Etelä-Suomen konserttisaleihin ja joulukonserttikiertueelle Saksaan. Kittiläläistytölle nämä reissut olivat elämyksiä. Yhteistyö Lasse Heikkilän kanssa alkoi vuonna 2005. He ovat esiintyneet erilaisin kokoonpanoin, viimeksi SAILA duon nimellä, sadoissa konserteissa Suomessa sekä ulkomailla.
Lasse Heikkilä on tamperelainen säveltäjä ja multimuusikko, joka on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi. Hänen laajaan tuotantoonsa kuuluu mm. musikaaleja, messuja, teatteri- ja elokuvamusiikkia sekä hengellisiä- ja yhteiskunta-aiheisia lauluja useille artisteille. Heikkilän lauluja on käännetty eri kielille enemmän kuin kenenkään suomalaisen lauluntekijän. Hänen Jippii-lapsikuoroille tekemiään kappaleita esitetään maailmalla yli sadalla kielellä.

SAILAn musiikissa on sulautettu tyylikkäästi eri genreistä ja traditioista tuttuja elementtejä omintakeiseksi etnohenkiseksi kokonaisuudeksi. Laulajattaren äänen kirkkaus ja muusikon taiturointi yhtä aikaa erilaisten akustisten soitinten kanssa luo uniikin, mystisen musiikkinautinnon. Sanoitukset nostavat kuulijan henkisesti ja hengellisesti raikkaisiin atmosfääreihin.

Keskiyön auringon maa on Sailan kolmas äänite yhdessä Lasse Heikkilän kanssa. Levy ilmestyi helmikuussa. Mietoisten konsertissa samoin kuin duon tämän vuoden kiertueella kuullaan tällä levyllä olevaa uutta tuotantoa.

PAIKKA ja AIKA:
Mietoisten kirkko sunnuntaina 5.5.2019 klo 17.
Ohjelmalehtinen 10 €.

Mietoisten kappeliseurakunta

Kanttorilan iltakahvila

Kanttorilan iltakahvila.

Karjalan kirkko

Suvilinnun lauluilta

Suvilinnun laulut 2019 -ilta Karjalan kirkonmäellä

Mietoisten kirkko

Juhani "Junnu" Aaltosen konsertti

Juhani "Junnu" Aaltosen perinteinen konsertti.