Tietoa rippikoulujen muutoksista kesällä 2020 koronatilanteen vuoksi

päivitetty 21.4.2020

Hei kesän leiririppikoululaiset ja huoltajat!

Vallitsevan koronaepidemiatilanteen vuoksi joudumme tekemään muutoksia ja varasuunnitelmia Mynämäen seurakunnan rippikouluihin. Elämme tilanteessa, jossa on vielä mahdotonta arvioida minkälaiset rajoitukset ohjaavat toimintaamme kesällä. Tavoitteena on kuitenkin järjestää rippileirit kesän aikana mikäli mahdollista. Olemme tehneet varasuunnitelmat leirien siirtämiseksi, koska on varsin todennäköistä, että ainakaan vielä kesäkuun alussa leirien pitäminen ei ole mahdollista.

Olemme päättäneet siirtää leirit heinä-elokuun vaihteen molemmin puolin, ennen koulujen alkamista. Toimimme vastuullisesti ja viranomaismääräysten mukaisesti ja mikäli kesällä ei ole mahdollista leirejä pitää mietimme muita ratkaisuja. Tavoitteena on kuitenkin saada pidettyä rippikoulut turvallisesti ja nuoret konfirmoitua syksyyn mennessä. Tämä voi tarkoittaa yhdistettynä niin etä- ja itseopiskelua kuin lyhyempiä leirijaksoja esim. viikonloppuina.

Tiedotamme muutoksista tällä sivulla, sekä jokaisen huoltajan ja rippikoululaisen sähköpostiin. Lisäksi rippikoululaiset saavat ohjeita ja tarkennuksia WhatsAppilla omissa ryhmissään.

Väliin jääneet kevään rippikoulutapahtumat

Kesäriparien ohjelman suhteen olimme maaliskuun alussa hyvässä vaiheessa. Kevään rippikoulukokoontumisista on jäänyt väliin lähinnä huhtikuun ripari-illat (teema"kirkkovuosi ja -musiikki")  sekä riparipassiin kerättäviä tapahtumia ja merkintöjä, joita nyt ei voi myöskään juurikaan suorittaa.

Etäopetuksena toukokuussa kuitenkin osallistutaan seuraamaan yhtä striimattua eli suoratoistettua jumalanpalvelusta Mynämäen kirkosta. Tähän nuorille toimitetaan ohjeet ja tehtävät.

Riparipassit palautetaan ennen leirä tai leirin alkaessa sillä tavoin täytettynä, kuten myöhemmin ohjeistetaan. Muutamalla nuorella jäi lisäksi korvattavia suorituksia poissaoloista, koska ainkain yksi sovituista korvauskerroista jäi pois maaliskuussa. Myös nämä korvaukset hoidetaan myöhemmin kuntoon jollakin tapaa.

Riparipassia ei nyt palauteta 30.4 mennessä vaan se pidetään toistaiseksi itsellä tallessa. Passit tarkastetaan myöhemmin ennen leirijaksoa. Mikäli kokoontumisia taas sallitaan ja esim. jumalanpalveluksiin saa osallistua, niin merkintöjä voi kerätä ja annamme toki ohjeita myös muihin mahdollisiin tapahtumiin ja rippikouluryhmien kokoontumisiin. Saatamme kysyä jossain vaiheessa rippikoululaisilta riparipassista puuttuvien merkintöjä ja antaa korvaavia ohjeita näihin.

Kotiväen infoiltaa ei keväällä järjestetä, vaan se korvataan rippikouluinfokirjeellä. Tässä kerrotaan rippikoulun suorittamiseen ohjeita sekä  leiri- ja konfirmaatio-ohjeita. Kirje lähetetään ennen juhannusta kesäkuussa.

Varasuunnitelmat rippikouluryhmien ja konfirmaatioiden osalta ovat seuraavat:  (muutokset ovat vielä mahdollisia viranomaisten määräyksestä)

Kesä 1: (1.-7.6, konf.14.6 ), siirtyy pidettäväksi 13.-19.7, konfirmaatiot lauantai 8.8.2020 klo 10.00 Mynämäen kirkko ja klo 13.00 Karjalan kirkko

Kesä 2: ( 11.-17.6, konf. 28.6 ), siirtyy pidettäväksi 20.-26.7, konfirmaatio sunnuntai 9.8.2020 klo 10.00 Mietoisten kirkko

Kesä 3: ( 23.-29.6, konf: 5.7 ), siirtyy pidettäväksi 1.-7.8, konfirmaatio sunnuntai 16.8.2020 klo10.00 Mynämäen kirkko

Nämä muutokset ovat voimassa siis toistaiseksi. Toivomme toki, että muutoksia ei tule, mutta joudumme varautumaan niihinkin.  Mikäli sinulla on kysyttävää rippikoulun käyntien suhteen, ota yhteyttä ryhmäsi ohjaajiin.

Ystävällisin terveisin rippikoulutiimi

risti, rippiristi