Wappuvisan oikeat vastaukset

Tässä oikeat vastaukset ja myös hieman lisätietoa.

 

1. C - Kuva on Mynämäen seurakuntatalon takapihalta, eli joen puolelta. Täällä on portaat, jotka johtavat seurakuntatalon kellariin. Tämän pitäisi olla tuttu partiolaisille ja heidän vanhemmilleen. Täältä kuljetaan partiolippukunta Mynämäen Maahisten kololle.

2. B - Kuvassa on Mietoisten kirkon ovelle johtavat portaat

3. A - Kuvassa Mynämäen kirkkoherranviraston pääoven portaat. Virasto toimi ennen myös pappilana.

4. C - Kuvassa on Lemmin rukoushuone, joka on seurakunnan omistuksessa vielä, vaikka onkin tällä hetkellä myynnissä. Siksi se voisi olla myös kirkkoherran asunto... vink vink Antti. Tänne on matkaa Mynämäen kirkolta noin 15 kilometriä.

5. A - Kuvassa on Karjalan kirkon tornin huipuilla oleva risti.

6. C - Kuva on seurakunnan leirikeskuksesta Kumiruonasta, monelle Mynämäessä rippikoulun vuoden 1976 jälkeen käyneelle tuttu paikka.

7. B - Kuva on päiväkerhotalon Kastehelmen takapihan ovelta. Kastehelmi oli ennen kappalaisen virka-asunto.

8. C - Kuva on Mynämäen hautausmaalle lukion puolelta johtavat portaat. Portaat vievät lähelle sankarihautoja.

9. B - Kuvassa on Perkkoon majan kuistin portaat. Tämän puolestaan pitäisi olla tuttu mietoislaisille partiolaisille ja heidän vanhemmilleen. Maja on entinen urheiluseura Mietoisten Maununpoikien maja. Tätä pitää kolonaan nykyään partiolippukunta Mietoisten Kolopuutintit.

10. A - Kuvan joutsenet on kuvattu Kumiruonan leirikeskuksen rannassa. Tutut saunalta laiturille vievät 93 betonilaattaa paljastavat paikan.

 

No miten meni?

Jos vastasit oikein...

8-10 kysymykseen, olet oikea seurakuntatilojen asiantuntija. Todennäköisesti olet kuitenkin seurakunnan oma luottamusehenkilö tai kiinteistöpuolen työntekijä...

5-7 kysymykseen, olet ollut monessa tapahtumassa ja paikat ovat sinulle tuttuja. Aika Hyvä!

0-4 kysymykseen, niin sinulla on vielä paljon tutustuttavaa paikkakunnalla ja seurakunnassa! Tervetuloa mukaan!