Metsäkirkko Lukkari-Jukolassa 17.-19.6.2022

Metsäkirkko sisältää kolme erilaista osa-aluetta, Jukolan perinteisen metsäkirkon, eli jumalanpalvelushetki suunnistajille ja yleisölle, hiljaisen polun sekä laavun tai laavualueen kahvitarjoiluineen. Metsäkirkon alueella on partiolaisille ja muille vapaaehtoisille talkoolaisille tehtäviä.

Metsäkirkko pidetään ehtoollishetkenä  la 18.6 klo 21.00- n. 21.50 Vanha Turuntien varrella, kilpailukeskuksen ja majoitusteltta-alueen välimaastossa.  Piispa Mari Leppänen saarnaa ja musiikki on kansanlaulumessusta. Tässä tarvitaan talkoolaisia opastajia ja käsiohjelmanjakajia metsäkirkkoon tuleville. Muuten kirkon tehtävät ja toimittaminen on jo sovittu ja tässä on seurakunnan pappeja ja avustajia hoitamassa tehtäviä. Samoin musiikista vastaava yhtye.

Hiljainen polku on hartauspolku majoitusalueelle johtavan kulkuväylän ja metsäkirkkoalueen välillä. Polulla on kuusi hartaustaulua, joita kulkijat lukevat itsenäisesti. Tässä ei tarvita talkoolaisia, kuin ajoittain  valvomaan, että polku on kunnossa ja sitä voi valvoa kahvilaavun talkoolaiset.

Kahvilaavu on metsäkirkkoalueen vieressä ja tarkoitus oli alunperin pitää nuotiota, jonka ääressä voi  istahtaa,  jutella hetken ja juoda kahvit. Nyt hyvin suurella todennäköisyydellä avotulta ei saa tehdä missään Jukolan kisa-alueella. Näin ollen kahvia keitetään kaasukeittimellä. Tässä talkoolaisia tarvitaan 1-2 henkeä/2h vuoro kahvinkeiton ja -tarjoilun apuna. Tarve on siis 5- 10 henkeä.

Talkoolaisia tarvitaan lisäksi erilaisissa tehtävissä alueen pystytyksessä ja valvonnassa perjantain ja lauantain välisenä yönä metsäkirkkoalueella sekä avustajina metsäkirkon  jumalanpalvelushetkessä. Nämä ovat n. 1-3 tuntia vieviä hommia.  Lisäksi saatamme tarvita apuja viikolla keskiviikkona ja torstaina.

Metsäkirkkoalue on toiminnassa lauantaina klo 10 – 22.00 iltaan, Yövalvonta on perjantaista klo 22 -lauantaihin klo 8. Metsäkirkkoalue pyritään purkamaan  jumalanpalvesluhetken jälkeen, jolloin tarvetta yövalvonnalle ei olisi enää sunnuntaiyöksi.
Jos et ole vielä ilmoittautunut, niin tee se heti. Ilmoittaudu talkoolaiseksi alla olevan Jukola-sivuilla olevan linkin kautta. Talkoolaiseksi ilmoittautuminen on tärkeää mm. vakuutuksen ja talkooruokailun saamiseksi. Lisäksi talkoolaiset saavat mm. t-paidan ja lippiksen/tuubihuivin.  Talkoolaiseksi ilmoittautumisessa täytetään henkilötiedot ym. Talkootehtävästä kirjoitetaan henkilö jonka kanssa on sovittu ja tähän kirjoitetaan ’Petri Hömppi' ja metsäkirkko’ . Sitten pitää valita valiokunta, joka on  valitaan valikosta:  ’Toimisto’ . Jos tuntuu, että nämä metsäkirkon tehtävät ovat melko lyhytkestoisia,  niin voit myös ilmoittautua halutessasi toiseen talkootehtävään Jukolassa.

Täältä löytyy myös lisätietoja.  https://jukola.com/2022/talkoolaistiedote/

Ilmoita myös Petelle mikä tehtävä kiinnostaa, koska talkoorekisterissä ei eritellä metsäkirkon työtehtäviä tai aikoja jolloin voi olla tehtävässä. Voi jakaa tätä viestiä ja voit kutsua kavereita myös talkootehtäviin. Voit myös kysyä tehtävistä ja aikataulusta parhaiten Peteltä whatsapilla, tekstarilla tai sähköpostilla.  Pete on rippileirillä 6.-12.6, mutta seuraa Jukolaviestintää ja pyrkii vastaamaan viesteihin kohtuullisen ajan kuluessa.

Tehtäviä: 1-2 henkeä/vuoro ( joka on esim 2 tuntia, voi ottaa myös 4 h vuoron)
    • kahvilaavupäivystäjä min 1-2 hlö/2h vuoro; la klo10-22 , tarve 7-14 henkeä
    • yövalvoja, valvonta-aika 2 h hereillä, pe klo 23 eteenpäin, voi vuoron jälkeen nukkua metsäkirkkoalueella, tarve 4-8 henkeä
    • laavunpystyttäjät pe klo 14 eteenpäin 2-6 henkeä