Metsäkirkko Lukkari-Jukolassa 17.-19.6.2022

Metsäkirkko sisältää kolme erilaista osa-aluetta, Jukolan perinteisen metsäkirkon, eli jumalanpalvelushetki suunnistajille ja yleisölle, hiljaisen polun sekä laavun tai laavualueen kahvitarjoiluineen. Metsäkirkon alueella on partiolaisille ja muille vapaaehtoisille talkoolaisille tehtäviä.

Metsäkirkko pidetään ehtoollishetkenä  la 18.6 klo 21.00- n. 21.50 Vanha Turuntien varrella, kilpailukeskuksen ja majoitusteltta-alueen välimaastossa. Piispa Mari Leppänen saarnaa, avustajina on Mynämäen pappeja ja muita vapaaehtosia ja musiikki on kansanlaulumessusta. Tässä tarvitaan talkoolaisia mm. opastajia ja käsiohjelmanjakajia metsäkirkkoon tuleville.

Hiljainen polku on hartauspolku majoitusalueelle johtavan kulkuväylän ja metsäkirkkoalueen välillä. Polulla on kuusi hartaustaulua, joita kulkijat lukevat itsenäisesti. Tässä ei tarvita talkoolaisia, kuin valvomaan, että polku on kunnossa ja sitä voi valvoa kahvilaavun talkoolaiset.

Kahvilaavu on metsäkirkkoalueen vieressä ja tarkoitus oli alun perin pitää nuotiota, jonka ääressä kilpailija tai katsoja voi istahtaa,  jutella hetken ja juoda kahvit. Nyt hyvin suurella todennäköisyydellä avotulta ei saa tehdä missään Jukolan kisa-alueella. Näin ollen kahvia keitetään kaasukeittimellä. Tässä talkoolaisia tarvitaan 1-2 henkeä/ 2h vuoro kahvinkeiton ja -tarjoilun apuna

Talkoolaisia tarvitaan lisäksi erilaisissa tehtävissä alueen pystytyksessä ja valvonnassa perjantain ja lauantain välisenä yönä metsäkirkkoalueella sekä avustajina metsäkirkon  jumalanpalvelushetkessä. Nämä ovat n. 1-2 tuntia vieviä hommia.  Lisäksi saatamme tarvita apuja viikolla keskiviikkona ja torstaina.

Metsäkirkkoalue on toiminnassa lauantaina klo 10 – 22.00 iltaan, Yövalvonta on perjantaista klo 22 -lauantaihin klo 8. Metsäkirkkoalue pyritään purkamaan  jumalanpalvelushetken jälkeen, jolloin tarvetta yövalvonnalle ei olisi enää sunnuntaiyöksi.

Partiolaiset edustavat paikallisia lippukuntia ja talkooasuna on Jukolan talkoopaita, ja partiohuivi. Mahdollisissa jumalanpalveluksen tehtävissä edustusasu on partioasu.

Ilmoittaudu talkoolaiseksi alla olevan Jukolasivuilla olevan linkin kautta. Talkoolaiseksi ilmoittautumien on tärkeää mm. vakuutuksen ja talkooruokailun saamiseksi. Lisäksi talkoolaiset saavat mm. t-paidan ja lippiksen/tuubihuivin.  Talkoolaiseksi ilmoittautumisessa täytetään henkilötiedot ym. lomakkeella kysyttävät tiedot.  Talkootehtävästä kirjoitetaan kohtaan 'Olen jo sopinut talkootehtävästä' henkilö jonka kanssa on sovittu ja tähän kirjoitetaan ’Petri Hömppi ja metsäkirkko’ . Sitten pitää valita valiokunta, joka on  valitaan valikosta:  ’Toimisto’ . Jos tuntuu, että nämä metsäkirkon tehtävät ovat melko lyhytkestoisia,  niini voit myös ilmoittautua halutessasi toiseen talkootehtävään Jukolassa.

Täältä löytyy myös lisätietoja.  https://jukola.com/2022/talkoolaistiedote/

Ilmoita myös Petelle mikä tehtävä kiinnostaa, koska talkoorekisterissä ei eritellä metsäkirkon työtehtäviä tai aikoja jolloin voi olla tehtävässä. Voi jakaa tätä viestiä ja voit kutsua kavereita myös talkootehtäviin. Voit myös kysyä tehtävistä ja aikataulusta parhaiten Peteltä wa:lla, tekstarilla tai sähköpostilla.  Pete on toukokuussa kertausharjoituksissa ja lomalla, mutta seuraa Jukolaviestintää ja pyrkii vastaamaan viesteihin kohtuullisen ajan kuluessa.

Tehtäviä: 1-2 henkeä/vuoro ( joka on esim 2 tuntia, voi ottaa myös 4 h vuoron)
    • kahvilaavupäivystäjä min 1-2 hlö/2h vuoro; la klo10-22 , tarve 7-14 henkeä
    • yövalvoja, voi nukkua metsäkirkkoalueella, valvonta-aika 2 h hereillä, pe klo 23 eteenpäin  tarve 4-8 henkeä
    • laavunpystyttäjät pe klo 14 eteenpäin 2-6 henkeä
    • metsäkirkkoavustajat la klo 20-22, tarve 4 henkeä
    • kirkonpurkajat la klo 22- eteenpäin, tarve 4-8 henkeä

Pete päivystää metsäkirkko- ja Jukola-alueella perjantaista 17.6  sunnuntaihin 19.6, joten ohjeet tehtävistä ym. tiedot saat paikanpäällä viikonlopun aikana.

Ilmoittau talkoorekisteriin tästä: Ilmoittaudu  https://jukola.com/2022/majoitus/ilmoittaudu-mukaan/

Jukolan sivut : Lukkari-Jukola 2022 18. – 19.6.2022 Mynämäessä

Metsäkirkon yhteyshenkilö, Petri Hömppi, petri.homppi@evl.fi, 0445948718