Tietoa rippikoulujen muutoksista huhtikuussa 2021 koronatilanteen vuoksi 

päivitetty 31.3.2021 

Hei leiririppikoululaiset ja huoltajat! 

 

Tässä tiedotteessa on  

  • Leirien muutoksista – uudet ajankohdat! 
  • Konfirmaatioiden muutokset 
  • Tietoa mahdollisista keväällä pidettävistä tilaisuuksista 

 

Rippikoulukalenterin tapahtumia joudutaan yhä perumaan rajoitusten vuoksi. Tämän hetken kokoontumisrajoitukset kestänevät 26.4 asti ja kaikki kokoontuva toiminta kannaltamme kielletty.  

Vallitsevan koronaepidemiatilanteen vuoksi joudumme valitettavasti ilmoittamaan muutoksista ja varasuunnitelmista Mynämäen seurakunnan rippikouluihin. Elämme pandemian vuoksi epävarmassa tilanteessa, jossa pitkälle meneviä suunnitelmia on vaikea tehdä. Isoin ja tärkein muutos on kuitenkin Houtskarin kahden ryhmän (Kesä1+Kesä2) yhteisleirin peruuntuminen.  

Saaristokoulu, jossa leiri oli tarkoitus pitää, ei pysty takaamaan turvallisia oloja ja tiloja suurelle määrälle leiriläisiä. Koulu joutui siis perumaan varauksemme. Alueella olisi ollut myös meidän lisäksi useampi muu ryhmä.  Tavoitteena on kuitenkin järjestää rippikoululeirit kesällä omassa leirikeskuksessamme. 

 

Muutoksia ryhmien ajankohtiin tulee alustavasti seuraavasti: 

Suunnitelman mukaan ensi kesänä piti olla kahden ryhmän (Kesä1 ja Kesä2) yhteisleiri Saaristokoulussa Houtskarissa sekä yksi ryhmä (Kesä3) omassa leirikeskuksessa Kumiruonassa. Nyt yhteisleiri Houtskarissa joudutaan perumaan.  

Näin ollen yhteisleiriajatus joudutaan purkamaan ja ryhmät pitävät leirit omilla ryhmillä omassa leirikeskuksessa Kumiruonassa. Tässä alla ovat suunnitellut uudet ajankohdat. Toki muutokset ovat vieläkin mahdollisia, jos esim. määräykset eivät mahdollista pienien  leirien  pitämistä kesällä. Pitää siis varautua myös päiväkoulu- tai etäopetusvaihtoehtoon.  

Kesän rippikoulut ovat näillä näkymin leirimuotoisia (kesto seitsemän päivää) ja pidetään Mynämäessä Kumiruonan leirikeskuksessa. Muutoksia tulee Kesä2 -ryhmään paikan ja ajan suhteen ja Kesä 1 -ryhmään paikan suhteen. Kesä3 pidetään alkuperäisellä paikalla. Konfirmaatioihin tulee Kesä2- ja Kesä3 -ryhmiin muutoksia. 

 

 

Ryhmät ja vaihdetut ajankohdat        

(huom Kesä3 on ennen Kesä2 leiriä) 

 

Kesäripari 1   ma 7.6.– su 13.6, Kumiruona. Konfirmaatio on su 20.6 klo 10.00 Mynämäen kirkossa.  

Kesäripari 2 :   ke 7.7. – ti 13.7, Kumiruona. Konfirmaatio on  su 18.7 klo 10.00  Mynämäen kirkossa.  

Kesäripari 3 :   ti 29.6. – ma 5.7, Kumiruona. Konfirmaatiot ovat la 17.7. klo 10.00 Karjalan ja klo 13.00 Mietoisten kirkossa. 

 

 

 

Kevään tapahtumia 

Rippikoulukalenterin mukaisia tapahtumia tarkastellaan taas huhtikuun lopulla.  Tämän hetken kokoontumisrajoitukset ovat voimassa 26.4 asti. Silloin tiedotamme taas rippikoulusta. Tähän saakka on rippikoulun kokoontumisten kannalta kokoontuminen peruttu.   

Kotiväen illat, joissa on esillä leireihin ja konfirmaatioon liittyviä asioita ja käytäntöjä pyritään pitämään toukokuun alussa huoltajille ja rippikoululaisille. Mahdollisista muutoksista kerromme seuraavassa tiedotteessa. Toukokuussa myös on tulossä myös leirikirjeet, joissa on tarkempia tietoja leireistä ja konfirmaatioista. 

Riparipassiin kerättävistä merkinnöistä myös tiedotamme seuraavassa. Nyt ei merkintöjä oikein mistään voi hakea, kun tilaisuuksia ei voida järjestää. Mietimme korvaavia tilaisuuksia, kun ne ovat mahdollisia järjestää.  

Infot löytyvät myös rippikoulusivuiltamme :  

https://www.mynamaenseurakunta.fi/osallistu/toimintaa-ja-tapahtumia-eri-ikaisille/rippikoulu 

Voimia jokaiselle tähän tilanteeseen!  

 

T: rippikoulutiimi 

 

Päiväripari. on pitkälti käyty. Konfirmaatio on su 23.5. klo 10 Mynämäen kirkossa.

 

Tiedotamme muutoksista tällä sivulla, sekä jokaisen huoltajan (ja rippikoululaisen) sähköpostiin. Lisäksi rippikoululaiset saavat ohjeita ja tarkennuksia WhatsAppilla omissa ryhmissään.

 

 

Ystävällisin terveisin rippikoulutiimi 

 

Pääsiäistehtävä- info

risti, rippiristi