Musiikki

Kirkon jumalanpalveluselämässä ja muussa toiminnassa musiikilla on erityinen asema rukouksen ja Jumalan ylistämisen kielenä. Luterilaisen kirkkomusiikin ydin ovat virret, joita seurakunta laulaa yhteisissä kokoontumisissaan.

Kuorot

Kuorossa laulaminen on arvokas palvelutehtävä ja mielenkiintoinen ja virkistävä tapa osallistua seurakunnan elämään. Seurakunnassamme toimii useita kuoroja:

Kirkkokuoro

Avustaa juhla-aikojen messuissa, järjestää konsertteja ja erilaisia musiikkitapahtumia.
Harjoitukset to klo 18 - 20 seurakuntakodissa

Kirkollisten toimitusten musiikista

Kirkollisten toimitusten (kaste, vihkiminen, hautaus) yhteydessä käydään papin kanssa toimituskeskustelu.
Toimitusta varattaessa kirkkoherranvirasto ilmoittaa palvelevan kanttorin nimen ja yhteystiedot.
Kirkolliset toimitukset ovat osa seurakunnan jumalanpalveluselämää. Toimitusten musiikki on siten jumalanpalvelusmusiikkia: lähinnä virsiä ja urkumusiikkia sekä mahdollisesti myös psalmilaulua. Toimitusten kaavoissa on tilaa myös hengellisille kuoro- tai yksinlauluille sekä soitinmusiikille. Kirkollisten toimitusten musiikista on hyvä keskustella ja sopia kanttorin kanssa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Kanttorin kanssa sovitaan vihkimusiikista.
Hääjuhlan tai muistotilaisuuden musiikki voidaan valita vapaasti, koska kyseessä on muualla kuin kirkkotilassa vietettävä tilaisuus.

Kanttorien yhteystiedot

Sinikka Rikkilä
ke- pe 9-11, p. 044 328 58 17

Seniorilaulajat

Hieman ikääntyneimpien laulajien joukko, joka esiintyy erilaisissa tilaisuuksissa.
Harjoitukset joka toinen to klo 10 - 12 seurakuntakodissa.

Kuoroja johtaa dir. cant. Sinikka Rikkilä

MIETOINEN

Konsertit

Mietoisten kappeliseurakunta haluaa jatkossa panostaa enemmän myös erilaisiin konsertteihin. Omien kuorojen konserttien lisäksi tarjolla on kuorovierailuita ja erilaisia konsertteja. Tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista tai Vakka-Suomen Sanomien seurakuntapalstalta.

Kirkko ja lapsikuoroMietoisten kirkkokuoro

Kuorossa on noin 20 laulajaa. Ohjelmistossa on liturgisen musiikin lisäksi varsin haasteellistakin klassista kirkkokuoro-ohjelmistoa ja myös oman aikamme musiikkia.
Kuoro esiintyy kirkossa aina silloin tällöin ja järjestää myös perinteisen loppiaiskonsertin.
Syys- ja kevätkauden alkaessa uusia laulajia otetaan mielellään mukaan. Harjoitukset seurakuntakodissa yleensä joka toinen perjantai klo 19.00. Kuoroa johtaa Anna-Liisa Hyrsky-Heikkilä p. 050-3232786.

KappelikvartettiKappelikvartetti

Kappelikvartetissa laulavat Rauno Teitti (tenori), Anna-Liisa Hyrsky-Heikkilä (sopraano), Soile Kunnari (altto) ja Antti Mäkitalo (basso) + Mats Backman piano. Kvartetti laulaa ja esiintyy omaksi ja toisten iloksi niin usein kuin yhteistä aikaa järjestyy. Sitä voi myös pyytää esiintymään: Anna-Liisa Hyrsky-Heikkilä, p. 050-3232786.